Γιατί ταξιδεύουμε?

 


Πολλοί από εμάς έχουμε ως σταθερό στόχο της ζωής μας τα ταξίδια. 

Λέμε ότι θέλουμε να ταξιδεύουμε περισσότερο και συχνότερα , αλλά δεν είμαι απολύτως σίγουρος αν έχουμε καταλάβει γιατί θέλουμε να το κάνουμε. Έχουμε ακούσει από γνωστούς και φίλους ότι τα ταξίδια είναι ωραίες εμπειρίες και έτσι, έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πρέπει να το κάνουμε και εμείς. Θυμίζει λίγο instagram η ιστορία. Ότι ωραίο βλέπω, το υιοθετώ άκριτα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Τι σημαίνει ταξιδεύω?

Ταξιδεύω δεν σημαίνει μονάχα απομακρύνομαι από το μέρος μόνιμης κατοικίας μου για 5 μέρες, επιστρέφω γεμάτος σουβενίρ και όμορφες εικόνες. Ταξιδεύω δεν σημαίνει επισκέπτομαι μια ξένη χώρα. Το ταξίδι δεν είναι μονάχα μια κατάσταση, αλλά ένας τρόπος ζωής.

Ταξιδεύω γιατί θέλω να γνωρίσω νέα μέρη, νέες κουλτούρες και νέους πολιτισμούς. Ταξιδεύω γιατί θέλω να γνωρίσω νέους ανθρώπους και να μάθω από αυτούς. Αλλά πάνω απ' όλα, ταξιδεύω γιατί θέλω να γνωρίσω λίγο καλύτερα τον εαυτό μου. Και αυτό είναι συνήθως το σημαντικότερο που παραβλέπουμε την ώρα που σκεφτόμαστε να πραγματοποιήσουμε το επόμενο μας ταξίδι.

Αν λοιπόν θέλεις να αρχίσεις να ταξιδεύεις, μην περιμένεις την τεράστια ευκαιρία. Πάρε το αυτοκίνητο σου, το μηχανάκι σου ή ακόμα και το ποδήλατο σου, και κάνε μια μεγάλη βόλτα σε μια όμορφη πόλη ή νησάκι της χώρας μας. Και αυτό ταξίδι είναι, και ας μην έχεις φτάσει μέχρι την Ταϊλάνδη. Και αυτό θα σου δώσει ερεθίσματα και σίγουρα θα έρθεις λίγο πιο κοντά στον αληθινό σου εαυτό. θα σε βοηθήσει να σε γνωρίσεις καλύτερα. Θα γνωρίσεις κόσμο, ήθη έθιμα και θα δεις νέα μέρη. Αυτή είναι και η ουσία των ταξιδιών.

Και όταν θα είσαι έτοιμος και οικονομικά, θα αρχίσεις να ταξιδεύεις σε όλο τον κόσμο. Γιατί τότε θα έχεις πραγματικό κίνητρο. Θα το έχεις δοκιμάσει και θα έχεις καταλάβει ότι το ταξίδι είναι μια μια μορφή αυτοβελτίωσης, και όχι ένα γούστο για λίγους. Θα αρχίσεις να βάζεις προτεραιότητες, και όχι να τα αφήνεις όλα στην τύχη τους. 

Σε παρακινώ λοιπόν να ξεκινήσεις άμεσα. Να ξεκινήσεις από την ίδια σου την πόλη αν δεν έχεις ακόμη τίποτα. Να ανακαλύψεις καινούργια μέρη, καινούργια σοκάκια και να γνωρίσεις καινούργιους ανθρώπους. Γιατί όπως είπαμε, ταξίδι δεν είναι ένα βιαστικό τριήμερο στην Ρώμη, αλλά ένας νέος τρόπος ζωής.


Σωτηρίου Λευτέρης, Αθλητής,

Personal Trainer, Founder of New healthier

lifestyle Project

https://www.instagram.com/new_healthier_lifestyle/

https://www.instagram.com/lefteris77/

Comments

Yoy can also read