Πως να ξεκινήσω να γυμνάζομαι?


Είναι ένα ερώτημα που βασανίζει εσένα, που έχεις αποφασίσει να ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι, αλλά δεν βρίσκεις τον σωστό τρόπο να τα καταφέρεις.
Λείπει αυτό το κίνητρο για να μετατρέψεις την γυμναστική σε συνήθεια?

Αν βρίσκεσαι σε αυτή τη φάση, μην αγχώνεσαι. Σε καταλαβαίνω απόλυτα.

Για να καταφέρεις να μετατρέψεις την γυμναστική σε συνήθεια δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται.
Ακόμα και να τα καταφέρεις για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, σίγουρα θα υπάρξουν περίοδοι που θα σταματήσεις να γυμνάζεσαι ή θα γυμνάζεσαι λιγότερο.
Αυτό λοιπόν που θα' πρεπε να σε απασχολεί είναι, όχι να ξεκινήσεις μανιωδώς να γυμνάζεσαι, αλλά να ξεκινήσεις να ψάχνεις το είδος γυμναστικής που σε εκφράζει περισσότερο καθώς και τα προσωπικά σου κίνητρα πίσω από αυτό.

Ξεκινώντας από το πρώτο, το να βρεις τι είναι αυτό που σου αρέσει και αυτό που σε εκφράζει έχει από μόνο του την δυσκολία του.
Γιαυτό λοιπόν, μπορείς να ξεκινήσεις από οτιδήποτε προσιτό υπάρχει γύρω σου, και στην συνέχεια να κατευθύνεσαι προς αυτό ή αυτά τα είδη γυμναστικής που σου αρέσουν περισσότερο.
Σίγουρα δεν είναι εύκολο να βρεις κατευθείαν κάτι τόσο κοντά στα ενδιαφέροντα σου αλλά αν δεν δοκιμάσεις, δεν θα μπορέσεις να καταλάβεις τι είναι αυτό που ψάχνεις.

Όσο αναφορά τα προσωπικά σου κίνητρα, ίσως είναι ο σημαντικότερος παράγοντας που θα καθορίσει το αν θα έχεις συνέπεια με αυτό που θα ασχοληθείς, καθώς και πόσες φορές θα απογοητευτείς και θα τα παρατήσεις κατά τη διάρκεια όλης αυτής της προσπάθειας.
Το να βάλεις σωστά κίνητρα είναι και θα είναι πάντα στο χέρι σου.
Συνήθως, οι περισσότεροι από εμάς βάζουμε λάθος κίνητρα ξεκινώντας να γυμναζόμαστε και βλέποντας ότι δεν πετυχαίνουμε κάποιους φανταστικούς μας και μη ρεαλιστικούς στόχους, απογοητευόμαστε και τα παρατάμε.
Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να έχουμε παραπάνω από ένα κίνητρα όταν ξεκινάμε να ασχολούμαστε με ένα είδος γυμναστικής. Για παράδειγμα, όταν ξεκινάμε να γυμναζόμαστε στο γυμναστήριο με βάρη, το κίνητρο μας δεν θα πρέπει να είναι μόνο η αλλαγή του σώματός μας, αλλά και η βελτίωση της διάθεσης μας, η κοινωνικοποίηση μας αλλά και η γενικότερη βελτίωση της υγείας μας.

Συνοψίζοντας, μην βιάζεσαι να κρίνεις γρήγορα την πρόοδο σου. Η γυμναστική δεν είναι μια συνεχής σύγκριση με κάποιον άλλον, αλλά μια συνεχής βελτίωση του εαυτού μας.

Σωτηρίου Λευτέρης,CPT
New healthier lifestyle Project







Comments

Yoy can also read