Κινήσου γιατί χανόμαστε!


Στις μέρες μας, τα 2/3 των Ελλήνων δεν γυμνάζονται. Όχι, δεν είπα γυμνάζονται ελάχιστα. Είπα ότι δεν γυμνάζονται καθόλου. 
Δυστυχώς, η γυμναστική θεωρείται προνόμιο των λίγων. Αυτών δηλαδή που έχουν άπλετο χρόνο και χρήμα να το διαθέσουν σε ακριβά γυμναστήρια και επώνυμες αθλητικές μάρκες για να καλύψουν τις δήθεν ανάγκες τους.

Χωρίς ιδιαίτερη αμφιβολία, η γυμναστική αποτελεί προνόμιο όλων. Βασικά δεν αποτελεί καν προνόμιο. Είναι η μόνη ευχαρίστηση που μπορεί να δώσει στον άνθρωπο όσα οφέλη δεν θα φανταζόταν ποτέ στην ζωή του. Και πάνω απ' όλα, είναι δωρεάν.
Παλαιότερα ο άνθρωπος για να επιβιώσει χρειαζόταν να ξεφύγει από τις απειλές του και χωρίς να το επιδιώκει, γυμναζόταν καθημερινά.
Σήμερα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Ο άνθρωπος έχει εξασφαλισμένη την επιβίωση του και για το μόνο πράγμα που παλεύει καθημερινά είναι η οικονομική του ανεξαρτησία και επιβίωση. Όλα μοιάζουν να μην έχουν νόημα αφού νοιώθει ότι δεν έχει κάτι άλλο να κυνηγήσει πέρα από το χρήμα. Και εκεί ξεκινά το μεγαλύτερο πρόβλημα. Δεν αφιερώνει χρόνο στον εαυτό του. Βλέπει την γυμναστική σαν υποχρέωση και σαν αγγαρεία. 

Αν και τα πλεονεκτήματα της γυμναστικής είναι πάρα πολλά για να φέρουν τον οποιονδήποτε κοντά της, είναι αρκετά δύσκολο να γίνει συνήθεια και ρουτίνα.
Αυτό συμβαίνει διότι η  δημιουργία και η καθιέρωση μιας συνήθειας απαιτούν χρόνο και προσπάθεια και δυστυχώς, είμαστε διατεθειμένοι να αφιερώσουμε χρόνο σε οτιδήποτε αντιπαραγωγικό και ανούσιο πράγμα υπάρχει, παρά στην δημιουργία μιας υγιούς και ευεργετικής συνήθειας για το σώμα και το πνεύμα μας.

Ξεκινώντας από τα χαμηλά, 20 λεπτά την ημέρα θα μπορούσαν να έχουν απίστευτο αποτέλεσμα όχι τόσο στην βελτίωση της σύστασης του σώματος μας, άλλα στην καθιέρωση της γυμναστικής ως ρουτίνα στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα μας. Τα αποτελέσματα θα είναι θέμα χρόνου, υπομονής και επιμονής και όχι τόσο θέμα έντασης και διάρκειας των προπονήσεων.

Άρα λοιπόν, αντί να δικαιολογείσαι συνεχώς, δοκίμασε να ξεκινήσεις από κάπου. Έστω από κάτι μικρό. 20 λεπτά περπάτημα καθημερινά, μια γρήγορη ρουτίνα γυμναστικής στο σπίτι ή ακόμα λίγο μπάσκετ στο γήπεδο της γειτονιάς σου. Όλα μετράνε, αρκεί να κινείσαι.

Κινήσου γιατί χανόμαστε!
Ο ''υπερκινητικός'' φίλος σου Λευτέρης.

Σωτηρίου Λευτέρης,
Founder of New healthier lifestyle Project




Comments

Yoy can also read