Εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και επιμονή.


Τα ωραιότερα πράγματα έρχονται εκεί που δεν τα περιμένουμε. 
Γιατί? 
Γιατί όταν σταματάμε να περιμένουμε, οτιδήποτε προκύπτει είναι ένα θαύμα.Μια ακόμη απόδειξη του σύμπαντος ότι έχοντας υπομονή θα εμφανιστεί αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε.
Δυστυχώς, οι απαιτήσεις μας σήμερα σε όλα τα επίπεδα δεν μας αφήνουν να χαρούμε πραγματικά και ολοκληρωτικά τα αποτελέσματα των πράξεων και των επιλογών μας.
Υψηλές απαιτήσεις στο επαγγελματικό, καθώς και στο προσωπικό κομμάτι οδηγούν αναμφίβολα στην απογοήτευση και στην ψυχολογική εξάντληση.

Το 90% των σκέψεών μας καθημερινά, είτε αφορούν γεγονότα τα οποία επιθυμούμε διακαώς να συμβούν, είτε αφορούν αρνητικά γεγονότα του παρελθόντος. Η ροή των σκέψεών μας είναι ασταμάτητη και αρκετές φορές, δύσκολα διαχειρίσιμη. Εθελοτυφλούμε και αποφεύγουμε έστω και υποσυνείδητα, να ελέγξουμε την πορεία των σκέψεών μας. 

Το περιβάλλον μας ασκεί πιέσεις, τα στερεότυπα της κοινωνίας μας οδηγούν προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που επιθυμούμε, και αντί να κάνουμε ένα βήμα πίσω και με την κατάλληλη ηρεμία να δούμε τα πράγματα από την δική μας οπτική γωνία, επιλέγουμε να χαθούμε στο χάος των σκέψεων και των απόψεων του περίγυρου μας. Η προσωπική μας ηρεμία και γαλήνη έρχεται πάντα όταν ακούμε προσεκτικά τον εαυτό μας, και όχι όταν παρασυρόμαστε από τρίτους. Πολλές φορές η διάθεση των ατόμων γύρω μας είναι να μας βοηθήσουν, αλλά πως μπορεί να γνωρίζει κάποιος καλύτερα από τον εαυτό μας τι είναι αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε? 

Παρόλα αυτά, το να ακούς τον εαυτό σου και όχι τους άλλους δεν σημαίνει ότι δεν τους αγαπάς ή ότι δεν τους νοιάζεσαι, αλλά ότι έχεις συνειδητοποιήσει βαθύτατα ότι αν δεν ακούς και δεν αγαπάς τον εαυτό πρωτίστως, δεν μπορείς να ακούσεις και να αγαπήσεις κανέναν άλλον πραγματικά.

Εμπιστεύσου το ένστικτό σου, έχε περισσότερο υπομονή και όλα θα έρθουν στην ώρα τους.
Η ελευθερία σου είναι στο χέρι σου.

Ο ''ανυπόμονος'' φίλος σου, Λευτέρης.


Σωτηρίου Λευτέρης, 
Founder of New healthier lifestyle Project

Comments

Yoy can also read