Βαριέμαι τα βάρη. Τί κανω?


Ένα ερώτημα που βασανίζει όλους μας είναι: τι κάνω αν βαριέμαι τα μηχανήματα και τα ελεύθερα βάρη? 
Η απάντηση είναι απλή: Βρίσκω έξυπνους και δημιουργικούς τρόπους να τα ενσωματώσω στην προπόνηση μου.
Γνωρίζοντας την σημασία της προπόνησης με βάρη και αντιστάσεις για το σώμα μας και την υγεία μας γενικότερα, είναι σχεδόν απίθανο να την αφήσουμε εκτός του εβδομαδιαίου προγραμματος μας. Γιαυτό λοιπόν, μια εως δυο φορές την εβδομάδα τουλάχιστον η προπόνηση με βάρη θα πρέπει με οποιαδήποτε μορφή να υπάρχει στο πρόγραμμά μας.

Ένας έξυπνος και ευχάριστος τρόπος για να εκελέσουμε μια προπόνηση με βάρη αλλά και όχι μόνο είναι το γνωστό σε όλους μας Cross Training. Η κυκλική υψηλής έντασης διαλλειματική προπόνηση μας δίνει την δυνατότητα να δουλέψουμε τόσο την αερόβια όσο και την αναερόβια ικανότητα του οργανισμού μας. Έτσι, εκτελούμε ασκήσεις με πρόσθετο βάρος ή και μόνο με το βάρος του σωματός μας και χωρίς να το αντιληφθούμε έχουμε συμπεριλάβει προπόνηση με βάρη στο πρόγραμμα μας.

Δεν ήταν και τόσο δύσκολο έτσι?

Προφανώς το ερέθισμα και το αποτέλεσμα δεν θα είναι ακριβώς το ίδιο με το αν είχαμε εκτελέσει καθαρά αναερόβια προπόνηση με αντιστάσεις, αλλά σίγουρα έχουμε δώσει ένα ικανοποιητικό ερέθισμα στο μυικό μας σύστημα.

Άρα λοιπόν η δικαιολογία ότι βαριέμαι την προπόνηση με αντιστάσεις είναι απλά μια δικαιολογία για να αποφύγουμε την προπόνηση. Άλλαξε την μορφή της προπόνησης και τα αποτελέσματα θα σε εκπλήξουν.


Σωτηρίου Λευτέρης,
New healthier lifestyle Project


Comments

Yoy can also read