Η δυσκολότερη άσκηση δεν είναι πάντα η καλύτερη


Πόσες φορές έχουμε προσπαθήσει όλοι μας να εκτελέσουμε ασκήσεις μεγαλύτερης δυσκολίας από αυτή που πραγματικά μπορούμε, θεωρώντας ότι θα πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα? 

Είμαι σίγουρος, ότι οι περισσότεροι από εμάς κάποια στιγμή έχουμε υπερβάλει λίγο παραπάνω με ασκήσεις πολύπλοκες, εκτός των δυνατοτήτων μας και πιθανόν μη συμβατές με το ασκησιολόγιο μας.

Ο όρος σωστή άσκηση και λάθος άσκηση δεν υφίσταται, αφού μια άσκηση μπορεί να είναι χρήσιμη και αποτελεσματική για κάποιον αθλούμενο, ενώ  η ίδια ακριβώς άσκηση να μην ενδείκνυνται για κάποιον άλλον αθλούμενο με διαφορετικές ιδιαιτερότητες και άλλες ανάγκες.

Επομένως, η σωστή επιλογή ασκήσεων από έναν γυμναστή για τον πελάτη του, αλλά και από έναν αθλητή για την προπόνηση του, αποτελούν κλειδί για την επίτευξη των στόχων του στο μέγιστο χρονικό διάστημα.

Δεν έχει νόημα να προσπαθούμε να εκτελέσουμε ασκήσεις αυξημένης δυσκολίας όπου το σώμα μας πιθανον να μην είναι έτοιμο να πραγματοποιήσει, χωρίς να περάσουμε από ένα μεταβατικό στάδιο.

Άλλωστε ο στόχος των περισσότερων αθλουμένων είναι η βελτίωση της υγείας τους, η βελτίωση της εμφάνισης και της σωματικής τους δομής, και δευτερευόντως η αύξηση της αθλητικής τους απόδοσης αυτή καθεαυτή. Άρα δεν υπάρχει λόγος για έξτρα πίεση και επιβάρυνση του οργανισμού μας, όταν μπορούμε με απλές ασκήσεις, εκτελώντας τες σωστά και αποτελεσματικά, να πετύχουμε τα ίδια αποτελέσματα.

Γιαυτό λοιπόν, εφαρμόζοντας κυρίως ασφαλείς ασκήσεις στο πρόγραμμά μας και τηρώντας το μοτίβο αυτό με συνέπεια και αφοσίωση, θα αποφύγουμε ανεπιθύμητους τραυματισμούς, και θα μπορέσουμε σταδιακά  να ανεβάσουμε το επίπεδο δυσκολίας των ασκήσεων που εκτελούμε. 

Σωτηρίου Λευτέρης, Αθλητής
New healthier Lifestyle Project
https://www.facebook.com/lefteris.sot

Instagram: 
Lefteris Sotiriou
New healthier lifestyle
New healthier Workouts


Comments

Yoy can also read