Γιατί άραγε να διαβάσω ένα βιβλίο?


Άραγε πόσες φορές έχουμε πει ότι δεν προλαβαίνουμε να διαβάσουμε ένα βιβλίο και έχουμε πιάσει τον εαυτό μας να ''χαζεύει'' με το κινητό ώρες ατελείωτες?

Πόσες φορές έχουμε ξεκινήσει ένα βιβλίο και εν τέλη το έχουμε αφήσει στη μέση?

Πόσες φορές έχουμε παρατήσει ένα βιβλίο για να ασχοληθούμε με κάτι διαφορετικό,λιγότερο δημιουργικό,το οποίο απαιτεί και λιγότερη προσπάθεια?

Οι περισσότεροι από εμάς προτιμούν να μην διαβάζουν βιβλία χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία, εκτός από την έλλειψη χρόνου, την ύπαρξη ταινιών ή σειρών οι οποίες σου δίνουν την εικόνα έτοιμη, σε κουράζουν λιγότερο αλλά παρόλα αυτά δεν σου επιτρέπουν να αφήσεις την φαντασία σου ελεύθερη να ''περιπλανηθεί''.

Το αντίθετο ακριβώς συμβαίνει με τα βιβλία.Διαβάζοντας μερικές γραμμές γεμάτες ένταση και συναίσθημα, κάθε εγκέφαλος τις αντιλαμβάνεται διαφορετικά και έτσι δημιουργεί διαφορετικές εικόνες και καταστάσεις στο μυαλό του.

Διαβάζοντας ένα βιβλίο, πιθανών να σου δωθεί η ευκαιρία να αντιληφθείς κάτι καινούργιοι που ίσως να μην κατάφερνες να αντιληφθείς μέσα από μια ταινία. Ίσως να σε κάνει περισσότερο δημιουργικό. Ίσως να καταφέρει να σε ταξιδέψει, να σε κάνει να ξεφύγεις έστω και λίγο από την πίεση,το άγχος και τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Άλωστε το βιβλίο μπορεί να είναι η παρέα σου οπουδήποτε, σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν βρίσκεσαι. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι λίγο ελεύθερο χρόνο και απεριόριστη διάθεση να εξερευνήσεις τον κόσμο από την ματιά ενός κάθε φορά συγγραφέα.


Και πίστεψε με. Όταν ξεκινήσεις ένα ενδιαφέρον βιβλίο,όχι μόνο δεν θα θες να το παρατήσεις, αλλά αντιθέτως θα θες να το καταβροχθίσεις με μιας, όσες σελίδες και αν απομένουν.


Άρα λοιπόν την επόμενη φορά που θα είσαι ανάμεσα στην επιλογή ενός βιβλίου η μιας ταινίας σκέψου τι από τα δυο έχεις επιλέξει τις περισσότερες φορές, και τι πραγματικά είναι αυτό που θα σου δώσει κίνητρο να σκεφτείς λίγο διαφορετικά, να συγκεντρωθείς πραγματικά και να φανταστείς εικόνες και καταστάσεις χωρίς όρια.


Μερικές προτάσεις βιβλίων για να ξεκινήσει κάποιος ευκολότερα την ανάγνωση είναι: 


1)O Χιονάνθρωπος-Jo Nesbo 
(Ακόμα καλύτερα θα ήταν να διαβάσει κάποιος όλα τα βιβλία της σειράς του Χάρι χόλε με τη σειρά έκδοσης τους)


(πηγή:https://vivlio-life.gr/%CE%AD%CF%80%CE%B5%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%BF-%CF%87%CE%B9%CF%8C%CE%BD%CE%B9-%CE%BF-%CF%87%CE%B9%CE%BF%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%89%CF%80%CE%BF%CF%82-%CE%B5/)








2)Ρώτα τη σκόνη-John Fante


(πηγή:https://www.lifo.gr/guide/book_releases/1676)











3)Τοστ Ζαμπόν-charles bukowski

(πηγή: https://www.lifo.gr/print/radio_bookspotti/92940/liga-logia-gia-ton-tsarls-mpoykovski-poy-pethane-aytes-tis-meres-prin-apo-22-xronia)












4)Η σχολή των θεών-Stefano Elio D' Anna
(πηγή:https://www.ianos.gr/i-sxoli-ton-theon-0181970.html )

Λευτέρης Σωτηρίου-Αθλητής
New healthier lifestyle Team
https://www.facebook.com/lefteris.sot
https://www.instagram.com/lefteris77/



Comments

Yoy can also read